Mar 15 2010

Tjänstekatalog med vilket syfte?

Publicerad av at 18:39 under IT Service Management

Innan man påbörjar arbetet med att ta fram en tjänstekatalog (Service catalogue)  måste syfte vara formulerat och förankrat. Det primära syftet är vanligen att känna till och ha kontroll på vad som krävs för att leverera och ge support på en specifik IT-tjänst.

Många tjänstekataloger beskriver komponenter, inte tjänster, för man är kvar i och har svårt att bryta den gamla tankegången. Utgångspunkten för att definiera tjänster är affärsprocesserna, för att identifiera IT-tjänster vilka bryts ner i de IT-resurser, processer och aktiviteter som krävs för att leverera och ge support på respektive IT-tjänst.

Angelica Haverblad

Inga kommentarer ännu

Trackback URI | Kommentars RSS

Lämna kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna kommentar.